Rólam

Örömmel ÜDVÖZÖLLEK.

Szabó Virág vagyok.

Íróként, újságíróként, (dráma)pedagógusként, mentálhigiénés szakemberként, a Gyógyító Mese – módszer alapítójaként egyaránt az ember mélységeit és magasságait kutatom,  az elme-börtönből való kijutás és felemelkedés lehetőségeit,  a Lélek számára nyitogatva a kapukat.
Ebben – tapasztalom -, nagy segítség lehet az Alkotás, a Játék, a Tánc, a Mese és a Befelé Fordulás, Elcsendesedés, a Meditatív Állapot megteremtése.

Foglalkozom gyerekekkel, ami  öröm –
de az utóbbi évtizedben még inkább felnőttekkel, akiket kimerültté tesz a taposómalom, idegennek érzik magukat saját életükben, belső értékeikben kételkednek, szorongóak, megrekedtnek érzik magukat, vagy nem találják a helyüket a világban, emberi kapcsolataikban – és szeretnének változtatni ezen. Az is lehet, hogy egyszerűen ALKOTNI vágynak, és a hozzá szükséges inspirációt vagy technikát keresik…

Különféle módszereket kínálok a hozzám fordulóknak – mert van, aki a kreativitáson, az alkotáson keresztül keresi oldottabban önmagát, más a pszichológiai  vagy  a spirituális technikákban hisz, és egyre magasabb a száma azoknak, akik a mese-és írásterápiás lehetőségek mentén gyógyulnának, erősödnének.

Szenvedélyem az írás és a tanítás. Az a típus vagyok, akit lelkesedéssel és lendülettel tölt fel a tapasztalás, a tanulás, a fejlődés lehetősége. Amint átégettem magam egy megélés mélységein és magasságain (ezáltal új minőségben megszülve önmagam), boldogan osztom meg tudásomat másokkal – a megfelelő keretet és formát megtalálva az átadáshoz.

Elsősorban a kiscsoportos foglalkozásokat preferálom, de szívesen tartok előadást, vagy fogadok egyéneket, konzultációra.
Meghívásoknak is örömmel teszek eleget.
A székhelyem Törökbálint, de megbeszélés szerint, indokolt esetben utazást is vállalok.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com

Érdekességek rólam:
Hosszútávú célom egy új, alternatív óvoda-iskolaprogram megvalósítása, amely két évtizede foglalkoztat, és amelynek létrehozásához társakat keresek.
Különleges kapcsolódásom van az új-zélandi őslakosokhoz, a maorikhoz – húszévesen volt szerencsém elkészíteni az első maori-magyar szótárt.
Kedvenc történeteim: 
Witi Ihimaera: A bálnalovas (könyv és film)
Juruj Ritheu: Amikor a bálnák elmennek (könyv)
Vaiana (rajzfilm és zene)
Egyéb honlap: 
www.fenyhordozok.hu
www.mese.fenyhordozok.hu
Facebook-os csoportjaim: Gyógyító Mese, Tündérképző

Magán: Aktualitás

Kedves!

Örülök a találkozásnak.
Ezen az oldalon az általam kínált programokat találhatod.

I. TÉMA: MESE


MESEAKADÉMIA Műhelymunka: LEZÁRVA
Az okleveles Meseakadémia Műhelymunka azok számára nyitja meg kapuit, akik az első három meseakadémiai nap közül legalább egy alkalmon részt vettek-vesznek.  A cél ezt követően egy stabil csapat kialakítása, akikkel fokozatos mélyülésben lehet a témát beutazni. A Meseakadémia Műhelymunka zárt csoportja 2019. február-április között utazik együtt, majd a folyamatot egy háromnapos tábor zárja. A képzés elvégzése után oklevél jár.
A zárt csoport időpontjai: 2019. február 2, március 9. április 6. (Mindhárom alkalmon és a táborban is részt szükséges venni az oklevél átvételéhez.) A tábor időpontja: augusztus 16-18.

– NŐI FONÓ: Törökbálint, február 7, március 21, április 25, május 9.     8-10.30
A Fénypont Műhely Alapítvány programja.

  • A Férfivé válás útja a mesében – Férfioldalunk gyógyítása – február 23.
    9-12 óra Workshop férfiaknak és nőknek.

Törökbálint, 2019. május 4. 16-17.30. Bemutatkozik: a MANDRALÍNIA MUSICAL – Barta Ildikó zeneszerző, Izsó Angelika dalszövegíró és Szabó Virág író előadásában.
A programot megvalósító két alapítvány: Fénypont Műhely Alapítvány, Magyar Musicalekért Alapítvány

-VARÁZSOLJUNK MESÉVEL! A meséről, a mese gyógyító-építő lehetőségeiről, a mesélés hogyanjairól szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak és önismereti úton járóknak… Az előadás után szabadon lehet kérdezni… Törökbálint, május 11.       10-11 óra
Érdeklődés esetén havonta, alkalmanként  másfél órás előadássorozat indul szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak – amikor is konkrét mesék segítségével tekintünk a gyermeknevelés, az anyaság kritikus kérdéseire.  Tervezett indulás: 2019. szeptember – a Fénypont Műhely Alapítvány gondozásában. Hozzájárulás: 300 Ft
A Fénypont Műhely Alapítvány programja.

II. TÉMA: MÉHGYÓGYÍTÁS, NŐI BELSŐ MUNKA

-A következő, kezdőknek és haladóknak egyaránt szóló MÉHGYÓGYÍTÓ NAPOK időpontjai:
(min. 8 fő)
március 10. Törökbálint, 9-15 óra
május 4. Törökbálint, 9-15 óra
A részvétel díja: 10 000 Ft/nap
Érdeklődni és jelentkezni Hyross Katánál lehet.
(A MÉHGYÓGYÍTÓ AKADÉMIA zártkörű időpontjai: dec. 9.  9-14 óra, 2019. február 17.  9-11.30, március 23.   9.30-11.30, április 13.  9.30-11.30, május 18.  9-16 óra, tábor: május 24-26, szeptember 13 este-14.)

III. TÉMA:  Szakrális-kreatív ÍRÁS
(min. 6 fő)
– Törökbálint, február 17.   12-17 óra
– Törökbálint, március 23.   12-17 óra
– Törökbálint, április 13.   12-17 óra
Hozzájárulás: 8500 Ft
KREATÍV ÍRÓI TÁBOR: 2019. augusztus 26-28.

Karitatív, alapítványi programjaimról ITT olvashatsz. Szeretettel várom olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy segítő mesegyűjtemény összeállításában.

Meghívásoknak szívesen teszek eleget, egyéni megbeszélés szerint.
EGYÉNI KONZULTÁCIÓRA van lehetőség: keress a megadott e-mail címen, gyorsan válaszolok, ígérem. 🙂 Konzultációra csütörtökön és pénteken délelőtt, 8.15-11.45 között van lehetőség, Törökbálinton. Hozzájárulás: 7000 Ft/60 perc.
Skype-konzultációra is jelentkezhetsz, ugyanezekre a délelőttökre tudok időpontot adni, illetve kedd este, 20-21 óra között van lehetőség Internetes találkozásra. Hozzájárulás: 7000 Ft /60 perc.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com