Rólam

Örömmel ÜDVÖZÖLLEK.

Szabó Virág vagyok.

Íróként, újságíróként, (dráma)pedagógusként, mentálhigiénés szakemberként, a Gyógyító Mese – módszer alapítójaként egyaránt az ember mélységeit és magasságait kutatom,  az elme-börtönből való kijutás és felemelkedés lehetőségeit,  a tudatalatti (női) elme és a Lélek felé nyitogatva a kapukat. Valódi gyógyulás, mély-gyökerű változás ugyanis nem a racionális, hanem a – napjainkban igencsak háttérbe szorított  -tudatalatti elme megszólításával, harmonizálásával lehetséges.  Ebben – tapasztalom -, nagy segítség lehet az Alkotás, a Játék, a Tánc, a Mese és a Befelé Fordulás, Elcsendesedés, a Meditatív Állapot megteremtése.

Foglalkozom gyerekekkel, ami  nagy öröm – és az utóbbi évtizedben még inkább felnőttekkel, akiket kimerültté tesz a taposómalom, idegennek érzik magukat saját életükben, belső értékeikben kételkednek, szorongóak, megrekedtnek érzik magukat,  nem találják a helyüket a világban, emberi kapcsolataikban – és szeretnének változtatni ezen. Az is lehet, hogy egyszerűen ALKOTNI vágynak, és a hozzá szükséges inspirációt vagy technikát keresik…

Különféle módszereket kínálok a hozzám fordulóknak – mert van, aki a kreativitáson, az alkotáson keresztül keresi oldottabban önmagát, más a pszichológiai  vagy  a spirituális technikákban hisz, és egyre magasabb a száma azoknak, akik a mese-és írásterápiás lehetőségek mentén gyógyulnának, erősödnének.

Szenvedélyem az írás és a tanítás. Lelkesedéssel és lendülettel tölt fel a tapasztalás, a tanulás, a fejlődés lehetősége. Amint átégettem magam egy megélés mélységein és magasságain (ezáltal új minőségben megszülve önmagam), boldogan osztom meg tudásomat másokkal – a megfelelő keretet és formát, nyelvet megtalálva az átadáshoz.

Elsősorban a kiscsoportos foglalkozásokat preferálom, de szívesen tartok előadást, vagy fogadok egyéneket, konzultációra.
Meghívásoknak is örömmel teszek eleget.
A székhelyem Törökbálint, de megbeszélés szerint, indokolt esetben utazást is vállalok.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com

Érdekességek:
Hosszútávú célom egy új, alternatív óvoda-iskolaprogram megvalósítása, amely két évtizede foglalkoztat, és amelynek létrehozásához társakat keresek.
Különleges kapcsolódásom van az új-zélandi őslakosokhoz, a maorikhoz – húszévesen volt szerencsém elkészíteni az első maori-magyar szótárt.
Saját művek: 
Mandralínia, a harcosok földje – meseregény – ebből musical is készült
Mandralínia, a harcosok földje 2.  – meseregény
Átölelem a félelmeimet – kisregény
Lélek-forrás – mesekötet
A tengeren is túl – kisregény
Holdfogyatkozás – regény
Napló az örökkévalóságról – kisregény
Kedvenc történeteim: 
Witi Ihimaera: A bálnalovas (könyv és film)
Juruj Ritheu: Amikor a bálnák elmennek (könyv)
Vaiana (rajzfilm és zene)
Egyéb honlap: 
www.fenyhordozok.hu
www.mese.fenyhordozok.hu
Facebook-os csoportjaim: Gyógyító Mese, Tündérképző
HAMUBAN SÜLT POGÁCSA Internetes magazin, szülőknek, pedagógusoknak

Aktualitás

Kedves!

Örülök a találkozásnak.
Ezen az oldalon az általam kínált programokat találhatod.

I. TÉMA: MESE


MESEAKADÉMIA Műhelymunka: LEZÁRVA
Az okleveles Meseakadémia Műhelymunka azok számára nyitja meg kapuit, akik az első három meseakadémiai nap közül legalább egy alkalmon részt vettek-vesznek.  A cél ezt követően egy stabil csapat kialakítása, akikkel fokozatos mélyülésben lehet a témát beutazni. A Meseakadémia Műhelymunka zárt csoportja 2019. február-április között utazik együtt, majd a folyamatot egy háromnapos tábor zárja. A képzés elvégzése után oklevél jár.

– NŐI FONÓ: Törökbálint,   június 6.   8-11 ZÁRTKÖRŰ
A Fénypont Műhely Alapítvány programja.

II. TÉMA: MÉHGYÓGYÍTÁS, NŐI BELSŐ MUNKA

-A következő, kezdőknek és haladóknak egyaránt szóló MÉHGYÓGYÍTÓ NAPOK időpontjai:
(min. 8 fő)
június 1. Budapest, 9-15 óra
A részvétel díja: 10 000 Ft/nap
Érdeklődni és jelentkezni Hyross Katánál lehet.
(A MÉHGYÓGYÍTÓ AKADÉMIA zártkörű időpontjai: május 18.  9-16 óra, tábor: május 24-26, szeptember 13 este-14.)

III. TÉMA:  KREATÍV-ÖNISMERETI ÍRÓI MŰHELY felnőtteknek, Törökbálinton. Nem tud megállni a kezedben a toll – csak írnál és írnál és írnál? Évek, évtizedek óta készül a nagy regény, de valahogy mindig elakadsz vele? Volna mondanivalód – ám megírni nem sikerül? Vagy épp a mondanivaló hiányzik – pedig érzed magadban a tehetséget? Szunnyadó kreativitásodat szeretnéd lángba borítani, vagy csak játékos, közösségi napot szeretnél magadnak? Esetleg végtelenül jólesne egy önismereti kaland, amely válaszokat hoz életkríziseidre? Bármelyik kérdésre igen a válaszod – tarts velünk a Művelődési Házban megvalósuló alkotói tréningre. A foglalkozást Szabó Virág író-drámapedagógus-mentálhigiénés szakember, a Gyógyító Mese Módszer alapítója tartja. Felső korhatár nincs! 
– Törökbálint, június 8.  9-15 óra
Hozzájárulás: 10 000 Ft
(min. 6 fő szükséges a megvalósuláshoz)
KREATÍV ÍRÓI TÁBOR: 2019. augusztus 26-28.

ŐSZI PROGRAMOK: 

– KREATÍV ÖNISMERETI ÍRÓI MŰHELY kiskamaszoknak. Gyermeke (10-14 év) rajong a történetekért, és szívesen papírra is veti őket? Nagy álma az íróvá válás? Vagy  ellenkezőleg – kreativitása alszik, nehezen ül fel fantáziája “varázsszőnyegére”? Esetleg jót tenne neki egy kis kimozdulás, gyerekközösségben, játékos-alkotó tevékenységbe fordítva energiáit? Vagy épp Önnek segítene egy laza hétvége, amikor gyermekét biztonságban tudja, tapasztalt szakember kezei között? Szabó Virág drámapedagógus-író-mentálhigiénés szakember két-délelőttös kreatív önismereti írói műhelyt indít kiskamaszoknak október 5-6-án, 9-12 óráig, a törökbálinti Művelődési Házban. Hozzájárulás: 8000 Ft/fő. Az első három regisztráló ajándékba kapja Szabó Virág Mandralínia, a harcosok földje című kiskamaszoknak szóló kisregényének egy-egy példányát. Jelentkezési határidő: április 15. éjfél -fenypont.hyrosskata@gmail.com – a program minimum 6 fő jelentkezése esetén valósul meg.

2019. OKTÓBER: A NŐ 1000 ARCA – a női archetípusok világa
Két, egymást követő szombat – vasárnap, egész nap
A régi tanfolyam teljesen megújul – a részvétel azoknak is ajánlott, akik évekkel ezelőtt kapcsolódtak a programhoz.

2019. NOVEMBER: A FÉRFI 1000 ARCA – a férfiak világa, nőknek
Szombat- vasárnap, egész nap
A régi tanfolyam teljesen megújul – a részvétel azoknak is ajánlott, akik évekkel ezelőtt kapcsolódtak a programhoz.

2019. NOVEMBER: A MÁGIKUS NŐ – előadás Férfiaknak
Szombat, egész nap
A régi tanfolyam teljesen megújul – a részvétel azoknak is ajánlott, akik évekkel ezelőtt kapcsolódtak a programhoz.

2019. DECEMBER: A MÁGIKUS FÉRFI – előadás Férfiaknak
Vasárnap, egész nap

Karitatív, alapítványi programjaimról ITT olvashatsz. Szeretettel várom olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy segítő mesegyűjtemény összeállításában.

Meghívásoknak szívesen teszek eleget, egyéni megbeszélés szerint.
EGYÉNI KONZULTÁCIÓRA van lehetőség: keress a megadott e-mail címen, gyorsan válaszolok, ígérem. 🙂 Konzultációra délelőttönként (9-12 óra) van lehetőség, Törökbálinton. Hozzájárulás: 7000 Ft/60 perc.
Skype-konzultációra is jelentkezhetsz, délelőttre tudok időpontot adni, illetve hétfő-kedd este, 20-21 óra között van lehetőség Internetes találkozásra. Hozzájárulás: 7000 Ft /60 perc.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com