Barangolások a nőiség birodalmában

Már ötévesen, iskolakezdés előtt mesék bújtak elő a tollamból.

Idáig kilenc könyv jelent meg a nevem alatt nyomtatásban. 

Sok száz interjú, riport, portré és tudósítás van mögöttem, a legkülönbözőbb napi-hetilapokban, magazinokban voltak ezek olvashatók; rádióműsorokat szintén vezettem.

Számtalan blogot működtettem az elmúlt évek során. 

Előfordul az is, hogy nem tudok nem írni: Niagara-vízesésként robban át rajtam egy történet, és én csak bámulom alakulását. Ezeket az alkotói folyamatokat valódi csodaként élem meg.

HAMUBAN SÜLT POGÁCSA —

A tápláló figyelem művészete

„Életmentő könyv szülőknek…” – érkezett róla a visszajelzés. – „Bárcsak sokan, nagyon sokan olvasnák. Jobb hellyé válhatna tőle és általa a világ, illetve boldogabbá a gyermekkor”.

„A felnőttlétben néha olyan jó lenne, ha volna valaki, aki – mint kisgyermekként tették velünk szüleink – megnyugtatóan megszorítaná időnként a kezünket, ha elbizonytalanodunk; megdicsérne, ha jól csinálunk valamit; óvón és szeretettel figyelmeztetne, ha eltévelyedtünk; és biztosítana arról, hogy elég jó vagyok… Virág írásai ezt adják nekem, évek óta. Kívánom, Ti is találjátok meg ezt a feltétel nélküli szeretetet a sorai között, ami mindnyájunkra, és az egész világra irányul lényéből. „

2021

MANDRALÍNIA — A harcosok földje I.

Sugár Anna története mindenkit érint, mert olyan emberi kérdéseket feszeget, mint az önszeretet, önmagunk és mások elfogadása, felvállalása, a halál és az elengedés témaköre, és persze a varázslat, amely mindannyiunk életének természetes velejárója, csak nem biztos, hogy érettek vagyunk itt és most észrevenni azt. Úgy tűnik, ez a háromgenerációs könyv és az ebből készült musical szorgalmasan nyitogatja a szíveket, és összefogásra buzdítja az embereket.  Maga a Mandralínia egy varázslatos utazás története, amelynek során egy gátlásos kislány hősnővé emeli fel magát, megmentve így egy világot, amely valamennyiünkben ott él…

spirituális kisregény gyerekeknek, 2008

MANDRALÍNIA — Musical

Mandralínia című gyerekeknek (is) szóló önismereti kalandregény-sorozatom első kötetéből később varázslatos musical kelt életre, Barta Ildikó zeneszerző és Izsó Angelika dalszövegíró közvetítésével. A könyv és a CD – kitűnő, ismert színész-énekesek előadásában került bemutatásra (Vágó Zsuzsi, Veréb Tamás, Tunyogi Bernadett, Vida Péter, Seres Ildikó, Dézsy-Szabó Gábor). A musical youtube csatornáján, illetve a Spotify-on minden dal meghallgatható.

ÁTÖLELEM A FÉLELMEIMET

Ezt a gondolkodásfolyamot, emberi párbeszédet – drámát jó régen írtam, tizen-évvel ezelőtt. Nagyon sok visszajelzés jött és jön rá azóta is, ezért gondoltam, megosztom Veletek, főképp, hogy a mondanivalója aktuálisabb, mint valaha – még ha a stílusán érettebb fejjel csiszolnék is. Akkor, ott – ilyen (is) voltam. Mindenesetre az írás sok éve eljutott Feldmár Andráshoz, a magyar származású, Kanadában élő, világhírű pszichoterapeutához, aki így reagált rá: “Elgondolkodtató, mélységeket magában hordozó írás. Izgalmas és érdekes, segít új kérdéseket feltenni”.

2010

DELFINFIÚ

Egy felnőtteknek szóló mese… a megvilágosodás folyamatáról. A szeretet gyógyító erejéről.

VÁRAKOZÁS

A női erő – mesében. Ami gyógyít, transzformál, múlhatatlan.

Egyéb megjelent műveim:

Dobd fel a nyaradat!  – játékgyűjtemény 2021.

Mandralínia, a harcosok földje, 2. rész – kisregény, 2016.

Lélek-forrás – mesekötet, 2007.

A tengeren is túl – kisregény, 2005.

Holdfogyatkozás –regény 2003. (A K.U.K. Kiadó gondozásában)

Maori – magyar és kecsua – magyar szótár 2004. (Kozsdi Tamással közös vállalás)

Napló az örökkévalóságról – kisregény 1999, 2003 (A Miskolci Egyetem kiadásában)

RÓLAM ÍRTÁTOK

A Hamuban sült pogácsa című könyvnek minden kisgyerekes háztartásban ott a helye. Amióta megvettem, nincs nap, hogy ne forgatnám. Nemcsak a gyereknevelésben segít, de élni is.

Sugár Anna én vagyok. Negyvenéves férfi létemre. A kislányomnak vettem meg a könyvet, de imádom újra meg újra elolvasni. Erőt ad, és szeretni tanít – saját magamat is.

“A Mandralíniát először könyvben olvastam, aztán a musical zenéje is elvarázsolt. Minden alkalommal, amikor átadom magam ennek az élménynek, mintha mázsás súlyok szakadnának le rólam. Gyógyulok.”

Kapcsolat

viragmesebirodalma@gmail.com

messenger: Szabó Virág

Copyright 2022 | Minden jog fenntartva! | Készítette: Weblektor