Barangolások a nőiség birodalmában

MESÉLEK HÁT… a Mesekemencénél…

Kurzusokat, előadásokat, egyéni konzultációkat tartok.

Videóanyagokat készítek, tananyagokat írok.

Élvezem.

Az Inspirációt, ahogyan érkezik.

És időről időre ámulattal, csodálattal tölt el, hogy tényleg minden emberi kihívásunkról szól egy mese – és benne a megoldás!

Imádom a hivatásomat…

Van, aki figyelő-(meg)értő (meg)hallgatásra, és az élet útvesztőiben való eligazításra vágyik, segítő beszélgetés útján.

Van, aki konkrét mesék vagy a meseírás, írás által lát rá saját árnyaira, blokkjaira, illetve talál rá rejtett kincseire.

Van, akihez a játékon, a jeleneteken, az improvizáción, a színházi eszközökön keresztül vezet az út (drámapedagógia).

És van, akit a tánc, a kétkezi alkotás vagy a meditáció szabadít fel.

Ami mindegyik területben közös: a női oldalunk (jobb agyfélteke, érzelmek világa) saját erejű felszabadítása és áramoltatása az út, amely a velem való találkozásokkor járható. Soha nem mondok “tutit”, hanem a kezedet fogom,  hiszek benned – és inspirállak, elgondolkodtatlak beszélgetés, játék által, hogy megtalálhasd a saját válaszaidat, a saját hangodat. Melletted állok, de nem oldok meg semmit helyetted. A történeted Hőse mindvégig Te maradsz. Bolyongásaid során is lehetek kísérőd úgy, hogy nem sürgetlek, csak biztonságot és kereteket adok ahhoz, hogy saját tempódban járhasd erősödésed, emelkedésed útját. Az, hogy épp milyen tevékenységen keresztül haladunk előre, sokszor az adott pillanat dönti el…

Aktuális programjaim miatt érdemes hónapról hónapra – vagy még rendszeresebben – visszatérni erre a honlapra.

Egyéni konzultáció

SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS – felnőtteknek

Szabó Virág

Mentálhigiéniai, önismereti, pszichológiai-spirituális beszélgetés, igény szerinti kreatív módszerekkel (mese, írás, tánc, meditáció és egyéb varázseszközök). Tápláló figyelemmel való meghallgatás és/vagy megoldásközpontú coaching. Néhány témakör: kapcsolati problémák, kihívás a(z ön)agresszióval, kommunikációs nehézségek, elakadás az életúton, nőiséggel/férfiszereppel kapcsolatos kérdések, kiégés, helykeresés stb.

Jelenleg személyes vagy zoom-messenger-beszélgetésre van lehetőség!
Személyes találkozás Budapesten, Budaörsön vagy Törökbálinton valósulhat meg.

Hozzájárulás:
Online: 10 000 Ft/60 perc
Személyes találkozás esetén:  13 000 Ft/60 perc (Törökbálint)
Személyes találkozás esetén: 15 000 Ft/60 perc (Budapest, Budaörs)

Amennyiben nincs lehetőséged a teljes összeget kifizetni, 6-8 000 Ft közötti összeget megjelölhetsz honoráriumként – 50 perces zoom-beszélgetésre.

SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS – GYEREKEKNEK ÉS CSALÁDOKNAK

Mentálhigiéniai, önismereti, pszichológiai-spirituális beszélgetés, igény szerinti kreatív módszerekkel (mese, írás, tánc, meditáció és egyéb varázseszközök). Tápláló figyelemmel való meghallgatás és/vagy megoldásközpontú coaching.
Ha szülőként elakadtál, kérdéseid vannak, gyermeked szokatlan tüneteket produkál, kizökkent a rend a családban – fordulj hozzám bizalommal. Először a szülővel beszélgetek, és szükség esetén vonjuk be a folyamatba a gyermeket vagy a többi érintett családtagot. Játékos, kreatív közös gondolkodás a gyors, hatékony megoldásokért.

Jelenleg személyes vagy zoom-messenger-beszélgetésre van lehetőség!
Személyes találkozás Budapesten, Budaörsön vagy Törökbálinton valósulhat meg.

Hozzájárulás:
Online: 10 000 Ft/60 perc
Személyes találkozás esetén:  13 000 Ft/60 perc (Törökbálint)
Személyes találkozás esetén: 15 000 Ft/60 perc (Budapest, Budaörs)

Amennyiben nincs lehetőséged a teljes összeget kifizetni, 6-8 000 Ft közötti összeget megjelölhetsz honoráriumként – 50 perces zoom-beszélgetésre.

PROGRAMOK felnőtteknek

Mesés ÖNISMERETI ANYAKÖR Érden

Másfél óra, amikor – kedves Édesanya –, valódi énidőbe burkolózhatsz, és minden a Te táplálásodról, erősödésedről szólhat. Mesével, rövid meditációkkal, játékos gyakorlatokkal, előadással, beszélgetéssel készítheted fel magad arra, hogy (még) áramlóbbá, (még) teljesebbé, (még) könnyedebbé varázsolhasd az anyaság mindennapjait.

Önmagunkkal, mesékkel, az anyaság kihívásaival dolgozunk, erőforrásokat találva – könnyedén, jókedvűen, közösségben. Ha édesanyaként feltöltődnél, erőt merítenél, barangolnál egy felszabadítót a mesék és az önismeret világában, gyere el havonta egyszer pénteken a Mesés Önismereti Anyakörbe – és kisbabádat is nyugodtan hozd magaddal, elringatjuk a női kör energiáival 🙂 

A havonta jelentkező program első felvonására november 10-ig tudtok regisztrálni. Létszám: 8-10 fő.

Az első téma: Az áldozatszerep – azaz hogyan tudom gyermekem számára mintaként átadni az önszeretet művészetét?

Időpont:

Részvételi díj: 3000 Ft / 1.5 óra

A program minimum 6 (felnőtt) fő jelentkezése esetén indul.

Helyszín: Mandalaliget, Érd, Balatoni út 98. 

Mesés Nappali édesAnyáknak

Nagyon szeretek ellátogatni anya, édesanya, mama körökbe, és vinni mindenféle érdekeset, hasznosat és jót az anyapszichológia világából. Mesélek ilyenkor sokat, vannak előadások, sok-sok kreatív gyakorlat, tánc, meditáció… Sok sírás, nevetés, oldódás, gyógyulás és támogató közösség… Várom azon anyakörök jelentkezését, akik egy általuk választott nappaliban körbeülnének, és örömmel, nyitottan tanulnának anyaságról a mesék segítségével, megosztanák saját élményeiket, tapasztalataikat… (Kisbabák természetesen hozhatók.)

Részvételi díj: 30 000 Ft/csoport/ 3 óra (max 5000 Ft/fő)

Az optimális időpont: hétköznap vagy hétvégén 9-12 óráig

Amire szükség van az elinduláshoz: egy 6-8 fős társaság

Helyszín: Budapest, Törökbálint, Érd, Budaörs, de meghívásra országon belül is szívesen utazom, egyéni megegyezés szerint. (Ha nincs nappali, természetesen terembérlés megoldható, ez esetben a részvételi díj valamennyit emelkedik).

Mesés Nappali Nőknek

Nagyon szeretek ellátogatni női körökbe, és vinni mindenféle érdekeset, hasznosat és jót a női pszichológia, spiritualitás, öngyógyítás világából. Mesélek ilyenkor sokat, vannak előadások, sok-sok kreatív gyakorlat, tánc, meditáció… Sok sírás, nevetés, oldódás, gyógyulás és támogató közösség… Várom azon  női körök jelentkezését, akik egy általuk választott nappaliban körbeülnének, és örömmel, nyitottan tanulnának önmagukról, a bennük élő női oldalról a mesék segítségével, megosztanák saját élményeiket, tapasztalataikat…

Egy-két-három (teljes) napos női kört is szívesen tartok – téma: a női ébredés, a női archetípusok világa, méhgyógyítás stb.

Előzmény: közel húsz éve foglalkozom tudatosan nőkkel, a női oldal ébresztésével egy erőteljes öngyógyítási folyamat következményeként. Volt méhgyógyító csoportom, amely négy évig utazott együtt, mások csak egy-egy workshop erejéig kapcsolódnak. Videócsomagokat és távoktatási anyagokat is készítek a témában, amelynél sürgetőbbet, aktuálisabbat el sem tudok képzelni napjainkban. A női energiák gyógyításán keresztül ébredhet a világ…

Részvételi díj: 30 000 Ft/csoport/ 3 óra (max 5000 Ft/fő)

Az optimális időpont: hétköznap 9-12 óráig, hétvégén bármely napszakban, akár egész nap, megegyezés szerint

Amire szükség van az elinduláshoz: egy 6-10 fős társaság

Helyszín: Budapest, Törökbálint, Érd, Budaörs, de meghívásra országon belül is szívesen utazom, egyéni megegyezés szerint. (Ha nincs nappali, természetesen terembérlés megoldható, ez esetben a részvételi díj valamennyit emelkedik).

Élet-Mese-Fonó

Mi történik egy-egy ilyen workshopomon?

Néhány – alkalmanként öt-nyolc – meseszerető, önismeretében mélyülni vágyó felnőtt beszélget (szakmai vezetéssel), egy-egy beavató mese közös megismerésével, kulcsot találva élete addig zárt ajtóihoz – kellemes, oldott közegben. Mélységes mély, izgalmas és élvezetes önismereti kaland, amely nemcsak az aktuális elakadásokhoz nyújt segítséget, de ráismertet az Élet Törvényeire is, amelyek betartásával a Világ csodálatos helyszínné, az emberi élet pedig harmonikus, szerethető kalanddá varázsolható.

Kétalkalmanként egy mese!

Egy-egy adott mese első feldolgozási programján a megjelenés feltétlenül szükséges. Egyéb esetekben, ha másképp nem megoldható (tehát az adott mese feldolgozásának második fordulóján),  önmagában a videófelvétel is kérhető.

Időpont:
Havi bérlet ára: 18 000 Ft / 4 alkalom (előre fizetve)
Két alkalom ára: 10 000 Ft/ 2 alkalom

Optimális létszám: 5-10 fő.

Jelentkezés: az adott mesére vonatkoztatott első alkalom előtti vasárnap éjfélig!

PROGRAMOK GYEREKEKNEK

Meserét Budaörsön


Tarts velünk a MESERÉTRE, ahol ezerszínű játék, kreatív varázslat, kiscsoportos öröm vár Rád! A játékos gyakorlatok fejlesztik a kreativitást, a kommunikációt, a személyiséget – élményeken keresztül támogatják a gyermekek minden-irányú fejlődését. A mese varázserejére pedig talán nem is szükséges felhívnom a figyelmet! A mesealapú kalandozások az 5-7 éveseket hívják, de anyukak vagy apukák is részt vehetnek a programon.

A mezei „terülj, terülj, asztalkán” pedig olyan finomságokkal kedveskedünk, mint:

  • dráma-szerepjáték,
  • kézműves foglalkozások,
  • sok mozgás és jókedv – mindez alkalomról alkalomra egy-egy konkrét mese köré szőve.

Az első mese: Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack
Aki mosollyal, játékkedvvel és sok ötlettel várlak benneteket!

Időpont:
Részvételi díj
A program 6-12 fő esetén valósul meg.
A részvétel regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: kamaraerdeikozossegihaz@gmail.com
Helyszín: Budaörs, Kamaraerdei Közösségi Ház

Mesés Nappali

kiskamaszoknak, kamaszoknak

Régebben sokszor vállalkoztam ilyenre, és imádtuk – a gyerekek és én is!
Sőt, volt olyan, hogy önkéntesen verbuválódott kamasz-csoportok kerestek meg (felnőttek közbenjárása nélkül), hogy… Na, mindjárt elmesélem!
Baj van az iskolákban, ez nem kérdés.
Baj volt régebben is (a kevésbé látványos bajok idején már) – mindig is, amikor nem (volt) kiemelt téma az oktatásban az emberi természetismeret, a pszichológia, az önismeret, a párkapcsolat művészete, a szülőkkel és a szülőként való boldogulás témaköre.
Úgy lépnek ki a tizennyolc évesek a nagybetűs életbe, hogy nincs egészséges képük saját magukról, az ember és a világ működéséről, a kapcsolatok milyenségeiről és hogyanságairól -, így nem csoda, hogy csalódások, krízisek, függőségek sorozata kíséri felnőtt útjukat.
Emiatt kerestek meg régebben is teljesebb életre törekvő tizenévesek -, hogy tanuljunk együtt életül, élménytelien, örömben.
Volt, hogy újságírásba csomagoltuk az embertant, máskor színházi tevékenységekbe, drámajátékokba, mese- vagy regényírásba, irodalmi művek feldolgozásába. Amihez épp kedv volt, és nyitottság.
De mindig jól mulattunk, miközben tanultunk, sokat, egymásról, önmagunkról, az életről, az élet csapdáiról és lehetőségeiről – és tartalmasan telt a nap, kütyüzés, búsongó bezárkózás helyett.
Az ajánlatom a következő: most, amikor a káosz nagyobb, mint valaha; amikor olyan könnyű elveszni a külvilág forgatagában – fogjunk össze! Kiskamasz (11-14 év) és kamasz (15-17 év) önismereti napokat hirdetek 6-8 fős társaságoknak. Olyan fiatalok jelentkezését várom, akik az értékeket, a jó társaságot, az alkotást, az önfelfedezést, az önmagukkal való harmonikus kapcsolódás lehetőségét keresik, egy szép jövő megteremtésének alapjait.
Jelszó: Az önmagunkról való tudás kincset ér!
Pszichológiai ismeretek – játékosan, kreatívan – kiskamaszoknak és kamaszoknak.
Ja, és hagyjuk otthon a kütyüket!
Játsszunk inkább egy jó nagyot!

Hozzájárulás: 30 000 Ft/csoport (max 5000 Ft/fő)

Hétvégi napon 5 óra 
Amire szükség van az elinduláshoz: egy 6-8 fős társaság (nem baj, ha nem összeszokott kör), kedv és nyitottság – aztán találunk együtt egy témakört, amire – és egy napot, amikor építkezhetünk.

TUDNIVALÓK

A programok megvalósulásához a megadott minimum létszám szükséges, ezért lényeges, hogy ezekre időben regisztráljatok.

Ezektől visszalépni minimum 24 órával a megvalósulás előtt lehetséges, 24 órával a program megvalósulása előtt a részvételi díj már nem visszaigényelhető. 

A jelentkezés után számla érkezik a jelentkező számára, aminek befizetése után valósulhat meg az együttműködés.

Fizetni a számla érkezése után, 24 órával a program megvalósulása előtt szükséges.

Ha valamilyen okból meghiúsulna a program, a díjat természetesen visszatérítem, és 10 % kedvezményt adok egy következő program árából.

Megértéseteket köszönöm.  

RÓLAM ÍRTÁTOK

“Bárcsak tudtam volna korábban, hogy létezik ez a kurzus… Teljesen másképp alakult volna az életem, belső erőm birtokában…”

“Fizikai gyógyulást (is) eredményezett mindaz, amiken Virág női önismereti kurzusain végigmehettem. Erős lettem, kiléptem az áldozatszerepből, szerelmes vagyok. És szeretem, tisztelem, becsülöm önmagam. Végre!”

“Sose gondoltam, hogy ennyi kreativitás rejlik bennem. És amióta élem Virág támogatásával a kreativitásomat, gyógyulok… Sokkal jobban érzem magam a bőrömben!”

“Női körbe érkeztem, szerettem a közös áramlás minden pillanatát. Ma már a régen sose értett meséket imádom, mert ahogy azokkal dolgozunk, az valami csoda!”

Kapcsolat

viragmesebirodalma@gmail.com

messenger: Szabó Virág

Copyright 2022 | Minden jog fenntartva! | Készítette: Weblektor