Barangolások a nőiség birodalmában

MESÉLEK HÁT… a Mesekemencénél…

Kurzusokat, előadásokat, egyéni konzultációkat tartok.

Videóanyagokat készítek, tananyagokat írok.

Élvezem.

Az Inspirációt, ahogyan érkezik.

És időről időre ámulattal, csodálattal tölt el, hogy tényleg minden emberi kihívásunkról szól egy mese – és benne a megoldás!

Imádom a hivatásomat…

Van, aki figyelő-(meg)értő (meg)hallgatásra, és az élet útvesztőiben való eligazításra vágyik, segítő beszélgetés útján.

Van, aki konkrét mesék vagy a meseírás, írás által lát rá saját árnyaira, blokkjaira, illetve talál rá rejtett kincseire.

Van, akihez a játékon, a jeleneteken, az improvizáción, a színházi eszközökön keresztül vezet az út (drámapedagógia).

És van, akit a tánc, a kétkezi alkotás vagy a meditáció szabadít fel.

Ami mindegyik területben közös: a női oldalunk (jobb agyfélteke, érzelmek világa) saját erejű felszabadítása és áramoltatása az út, amely a velem való találkozásokkor járható. Soha nem mondok “tutit”, hanem a kezedet fogom,  hiszek benned – és inspirállak, elgondolkodtatlak beszélgetés, játék által, hogy megtalálhasd a saját válaszaidat, a saját hangodat. Melletted állok, de nem oldok meg semmit helyetted. A történeted Hőse mindvégig Te maradsz. Bolyongásaid során is lehetek kísérőd úgy, hogy nem sürgetlek, csak biztonságot és kereteket adok ahhoz, hogy saját tempódban járhasd erősödésed, emelkedésed útját. Az, hogy épp milyen tevékenységen keresztül haladunk előre, sokszor az adott pillanat dönti el…

Aktuális programjaim miatt érdemes hónapról hónapra – vagy még rendszeresebben – visszatérni erre a honlapra.

PROGRAMOK 

Élet-Mese-Fonó

Mi történik egy-egy ilyen workshopomon?

Néhány – alkalmanként öt-nyolc – meseszerető, önismeretében mélyülni vágyó felnőtt beszélget (szakmai vezetéssel), egy-egy beavató mese közös megismerésével, kulcsot találva élete addig zárt ajtóihoz – kellemes, oldott közegben. Mélységes mély, izgalmas és élvezetes önismereti kaland, amely nemcsak az aktuális elakadásokhoz nyújt segítséget, de ráismertet az Élet Törvényeire is, amelyek betartásával a Világ csodálatos helyszínné, az emberi élet pedig harmonikus, szerethető kalanddá varázsolható.

Kétalkalmanként egy mese!

Tudnivalók:

A foglalkozásokat mindig péntek délelőttönként tartom, 8.30-10.30 között, online

Egy mese – két alkalom ára: 10 000 Ft
Két mese ára – egymást követő alkalomként: 18 000 Ft
Alkalmanként minimum 6 fő jelentkezése esetén valósul meg a program.

Egy-egy adott mese első feldolgozási programján a megjelenés feltétlenül szükséges. Egyéb esetekben, ha másképp nem megoldható (tehát az adott mese feldolgozásának második fordulóján),  önmagában a videófelvétel is kérhető.

A szörnyeteg királykisasszony

magyar népmese

2024. április 5. és 12.

Sfurtuna, az elátkozott lány

szicíliai népmese

2024. április 26. és május 3. 

Anyóka és a rizsgombóc

japán népmese

2024. május 17.

A szörnyeteg királykisasszony

magyar népmese

2024. április 5. és 12.

Sfurtuna, az elátkozott lány

szicíliai népmese

2024. április 26. és május 3.

Anyóka és a rizsgombóc

japán népmese

2024. május 17.

segítői workshop (zártkörű)

szöveg

Tudnivalók:

Időpont: 2024. január 20. (9.00-12.00)

zoom

Létszám: ? fő

Hozzájárulás: ? Ft

segítői workshop (zártkörű)

szöveg

Tudnivalók:

Időpont: 2024. január 20. (9.00-12.00)

zoom

Létszám: ? fő

Hozzájárulás: ? Ft

Mesés Nappali édesAnyáknak

Nagyon szeretek ellátogatni anya, édesanya, mama körökbe, és vinni mindenféle érdekeset, hasznosat és jót az anyapszichológia világából. Mesélek ilyenkor sokat, vannak előadások, sok-sok kreatív gyakorlat, tánc, meditáció… Sok sírás, nevetés, oldódás, gyógyulás és támogató közösség… Várom azon anyakörök jelentkezését, akik egy általuk választott nappaliban körbeülnének, és örömmel, nyitottan tanulnának anyaságról a mesék segítségével, megosztanák saját élményeiket, tapasztalataikat… (Kisbabák természetesen hozhatók.)

Részvételi díj: 30 000 Ft/csoport/ 3 óra (max 5000 Ft/fő)

Az optimális időpont: hétköznap vagy hétvégén 9-12 óráig

Amire szükség van az elinduláshoz: egy 6-8 fős társaság

Helyszín: Budapest, Törökbálint, Érd, Budaörs, de meghívásra országon belül is szívesen utazom, egyéni megegyezés szerint. (Ha nincs nappali, természetesen terembérlés megoldható, ez esetben a részvételi díj valamennyit emelkedik).

Mesés Nappali Nőknek

Nagyon szeretek ellátogatni női körökbe, és vinni mindenféle érdekeset, hasznosat és jót a női pszichológia, spiritualitás, öngyógyítás világából. Mesélek ilyenkor sokat, vannak előadások, sok-sok kreatív gyakorlat, tánc, meditáció… Sok sírás, nevetés, oldódás, gyógyulás és támogató közösség… Várom azon  női körök jelentkezését, akik egy általuk választott nappaliban körbeülnének, és örömmel, nyitottan tanulnának önmagukról, a bennük élő női oldalról a mesék segítségével, megosztanák saját élményeiket, tapasztalataikat…

Egy-két-három (teljes) napos női kört is szívesen tartok – téma: a női ébredés, a női archetípusok világa, méhgyógyítás stb.

Előzmény: közel húsz éve foglalkozom tudatosan nőkkel, a női oldal ébresztésével egy erőteljes öngyógyítási folyamat következményeként. Volt méhgyógyító csoportom, amely négy évig utazott együtt, mások csak egy-egy workshop erejéig kapcsolódnak. Videócsomagokat és távoktatási anyagokat is készítek a témában, amelynél sürgetőbbet, aktuálisabbat el sem tudok képzelni napjainkban. A női energiák gyógyításán keresztül ébredhet a világ…

Részvételi díj: 30 000 Ft/csoport/ 3 óra (max 5000 Ft/fő)

Az optimális időpont: hétköznap 9-12 óráig, hétvégén bármely napszakban, akár egész nap, megegyezés szerint

Amire szükség van az elinduláshoz: egy 6-10 fős társaság

Helyszín: Budapest, Törökbálint, Érd, Budaörs, de meghívásra országon belül is szívesen utazom, egyéni megegyezés szerint. (Ha nincs nappali, természetesen terembérlés megoldható, ez esetben a részvételi díj valamennyit emelkedik).

Programok gyerekeknek 

ÉRTÉKES VAGY

Workshop Kamaszlányoknak

Pszichológiai ismeretek, játékosan – Kamaszlányok önismereti találkája, februártól:
Egy különleges workshop, amelyre minden tizenéves lánynak szüksége volna.
Egy biztonságos tér, ahol lehet kérdezni, kimondani vagy csöndben figyelni… arról, hogy hogyan kell egészségesen nővé válni, hogyan kell önmagunkat szeretni és tisztelni, miként vigyázhatunk önmagunkra, hogyan tudunk bölcsen kommunikálni, elkerülve a mérgező játszmákat… és így tovább…
Ha szeretnéd megérteni önmagadat és a Téged körülvevő világot, ha megismernéd az emberi kapcsolatok természetét, ha tudatosan és jókedvűen tanulnád a női utat -, háromhetente egy-egy szombat délelőtt ezt megteheted, Törökbálinton.

Tudnivalók:

Időpont: 3 hetente egy-egy szombat,  (9.30-11.45)

Helyszín: Törökbálint

Létszám: a csoport indításához 6-8 fő szükséges.

Javasolt életkor: 15-18 év

Hozzájárulás: 5000 Ft / alkalom

Mesés Nappali

kiskamaszoknak, kamaszoknak

Régebben sokszor vállalkoztam ilyenre, és imádtuk – a gyerekek és én is!
Sőt, volt olyan, hogy önkéntesen verbuválódott kamasz-csoportok kerestek meg (felnőttek közbenjárása nélkül), hogy… Na, mindjárt elmesélem!
Baj van az iskolákban, ez nem kérdés.
Baj volt régebben is (a kevésbé látványos bajok idején már) – mindig is, amikor nem (volt) kiemelt téma az oktatásban az emberi természetismeret, a pszichológia, az önismeret, a párkapcsolat művészete, a szülőkkel és a szülőként való boldogulás témaköre.
Úgy lépnek ki a tizennyolc évesek a nagybetűs életbe, hogy nincs egészséges képük saját magukról, az ember és a világ működéséről, a kapcsolatok milyenségeiről és hogyanságairól -, így nem csoda, hogy csalódások, krízisek, függőségek sorozata kíséri felnőtt útjukat.
Emiatt kerestek meg régebben is teljesebb életre törekvő tizenévesek -, hogy tanuljunk együtt életül, élménytelien, örömben.
Volt, hogy újságírásba csomagoltuk az embertant, máskor színházi tevékenységekbe, drámajátékokba, mese- vagy regényírásba, irodalmi művek feldolgozásába. Amihez épp kedv volt, és nyitottság.
De mindig jól mulattunk, miközben tanultunk, sokat, egymásról, önmagunkról, az életről, az élet csapdáiról és lehetőségeiről – és tartalmasan telt a nap, kütyüzés, búsongó bezárkózás helyett.
Az ajánlatom a következő: most, amikor a káosz nagyobb, mint valaha; amikor olyan könnyű elveszni a külvilág forgatagában – fogjunk össze! Kiskamasz (11-14 év) és kamasz (15-17 év) önismereti napokat hirdetek 6-8 fős társaságoknak. Olyan fiatalok jelentkezését várom, akik az értékeket, a jó társaságot, az alkotást, az önfelfedezést, az önmagukkal való harmonikus kapcsolódás lehetőségét keresik, egy szép jövő megteremtésének alapjait.
Jelszó: Az önmagunkról való tudás kincset ér!
Pszichológiai ismeretek – játékosan, kreatívan – kiskamaszoknak és kamaszoknak.
Ja, és hagyjuk otthon a kütyüket!
Játsszunk inkább egy jó nagyot!

Hozzájárulás: 30 000 Ft/csoport (max 5000 Ft/fő)

Hétvégi napon 5 óra 
Amire szükség van az elinduláshoz: egy 6-8 fős társaság (nem baj, ha nem összeszokott kör), kedv és nyitottság – aztán találunk együtt egy témakört, amire – és egy napot, amikor építkezhetünk.

TÁBOROK 

kreatív ÖNISMERETI MESEíró TÁBOR felnőtteknek

Egy nagyon kikapcsoló – feltöltő téli program: önismereti kreatív MESEÍRÓ TÁBOR felnőtteknek.
Nem kell gyakorlott tollforgatónak lenned ahhoz, hogy eljöhess -, de elképzelhető, hogy pozitív fordulópontot hozhat számodra ez a két nap alkotói utadon is. Önismeretedben mindenképpen.
Sok-sok játék, kreatív alkotás, világteremtés, sorsátírás! Írd át boldogra az életedet – legyen ez a mottónk! Mindez  jó társaságban, kiszakadva a mindennapok mókuskerekéből. 

Tudnivalók:

Időpont: 2024. július 9-12. 

Helyszín: Mátra

Létszám: 8-10 fő

Hozzájárulás: hamarosan

Jelentkezési határidő: várólistára tudtok már csak jenetkezni

videotananyagok

Ólomból arany
Ólomból arany – a női minőségek kimunkálása életünkben
5 videó – 5 órányi – 300 percnyi anyag a tudatos női gyógyulásról
Mindazoknak, akik az Aranykapun való átlépésre törekszenek, áthangolva energiáikat az ÚjKori rezgésekre.
És mindazoknak, akik saját női oldaluk felszabadításán dolgoznának, helyreállítva így az egyensúlyt életükben.
Néhány fejezetcím: Az empátia. Az intuíció. Az elfogadás. Elmélet és gyakorlat, és persze ébresztő.
Azaz: a női kincsestár bemutatása érthetően: konkrétan mit kell felébresztenünk magunkban a gyógyuláshoz, a transzformációhoz – és hogyan tudjuk ezt megtenni?
Elmélet és gyakorlat, na meg persze inspiráció.

Tudnivalók:

Időpont: Az anyag február második felében érkezik

5 db 5 órás videóanyag

A videócsomag ára: 10 000 Ft

Rendelhető: 2024. február 1-ig

A magyar népmesék szakrális ereje
Izgalmas előadás a magyar népmesék világáról. Mesefejtések.
5 videó – 5 órányi – 300 percnyi anyag, 

Tudnivalók:

Időpont: Az anyag március elején érkezik

5 db 5 órás videóanyag

A videócsomag ára: 10 000 Ft

Rendelhető: 2024. február 20-ig

IRÁNY A TÖLTŐÁLLOMÁS!
Hogyan táplálhatjuk magunkat a mindennapok harmóniájáért és a spirituális ébredésért – emelkedésért?
Az önmagunkkal való pozitív bánásmód művészete, rövid előadások, sok-sok gyakorlattal, online.
Három héten keresztül, 10 db 20 perces videóanyag (azaz 200 perc – könnyen fogyasztható mennyiségben, önmagunkért). 

Tudnivalók:

10 db 20 perces videóanyag, három héten át

Hozzájárulás: 8.000 Ft/ csomag

BÁRMIKOR RENDELHETŐ

győzelem a sárkány felett
Próbatételekben szokatlanul gazdag világot élünk, nem meglepő, ha szorong benne kicsi és nagy.
Én ezúttal kifejezetten a szülőkhöz, nagyszülőkhöz, pedagógusokhoz fordulok, és számukra hirdetek egy izgalmas, tényekben és gyakorlati ötletekben bővelkedő online előadást:

A gyermeki szorongás és ami mögötte van… Hogyan támogathatjuk bölcsen gyermekeinket a sárkányokkal teli világban? Válaszok az Üveghegyen innen és túlról…

VIDEÓ (1.5 órás előadással) SEGÉDANYAGGAL

Ára: 2500 Ft

BÁRMIKOR RENDELHETŐ!

A Bennünk élő őselemek
Közkívánatra elérhetővé válik februárra A Bennünk élő őselemek címmel megszülető 5+1 részes videósorozatom, amely valódi megértést, gyakorlatban is alkalmazható tudást ad a bennünk élő elemekről: a tűzről, a vízről, a levegőről, a földről és a titokzatos ötödik elemről, illetve ezek kölcsönhatásáról, harmonizálásának módjáról.
A tűz-előadások is megmutatták, a bennünk élő tűz nem megfelelő kezelésével rendkívül nehézzé, akadályoztatottá, (ön)rombolóvá tehető az életünk. Ezért fontos, hogy megszelídítsük a tüzünket – és ez minden bennünk élő őselemre igaz -, mert ezáltal teremtő energiánk, belső erőnk ismét hozzáférhetővé válik, és a világ építőivé avathatjuk általa magunkat. Tanuljunk a fotelből (kényelmesen hátradőlve, pizsamában) – életül! 
Tudnivalók:
BÁRMIKOR RENDELHETŐ!
Az öt darab egy-másfél órás előadására: 10 000 Ft.
TUDNIVALÓK

A programok megvalósulásához a megadott minimum létszám szükséges, ezért lényeges, hogy ezekre időben regisztráljatok.

Ezektől visszalépni minimum 24 órával a megvalósulás előtt lehetséges, 24 órával a program megvalósulása előtt a részvételi díj már nem visszaigényelhető. 

A jelentkezés után számla érkezik a jelentkező számára, aminek befizetése után valósulhat meg az együttműködés.

Fizetni a számla érkezése után, 24 órával a program megvalósulása előtt szükséges.

Ha valamilyen okból meghiúsulna a program, a díjat természetesen visszatérítem, és 10 % kedvezményt adok egy következő program árából.

Megértéseteket köszönöm.  

RÓLAM ÍRTÁTOK

“Bárcsak tudtam volna korábban, hogy létezik ez a kurzus… Teljesen másképp alakult volna az életem, belső erőm birtokában…”

„Fizikai gyógyulást (is) eredményezett mindaz, amiken Virág női önismereti kurzusain végigmehettem. Erős lettem, kiléptem az áldozatszerepből, szerelmes vagyok. És szeretem, tisztelem, becsülöm önmagam. Végre!”

„Sose gondoltam, hogy ennyi kreativitás rejlik bennem. És amióta élem Virág támogatásával a kreativitásomat, gyógyulok… Sokkal jobban érzem magam a bőrömben!”

„Női körbe érkeztem, szerettem a közös áramlás minden pillanatát. Ma már a régen sose értett meséket imádom, mert ahogy azokkal dolgozunk, az valami csoda!”

Kapcsolat

viragmesebirodalma@gmail.com

messenger: Szabó Virág

Copyright 2022 | Minden jog fenntartva! | Készítette: Weblektor